site stats
Skip to main content

Medezeggenschapsraad

Welkom op de MR pagina
Elke openbare school heeft verplicht een medezeggenschapsraad (MR). Een belangrijke taak voor een MR is het onderlinge overleg in school tussen ouders, leerlingen en leerkrachten te bevorderen. In de MR van de Trinoom zitten 4 ouders en 4 leerkrachten. De leden worden gekozen door de achterban, die zij vertegenwoordigen.

Dit is de MR
De MR van de Trinoom is een enthousiaste club mensen, die zich inzet voor het goed functioneren van de school (kwaliteit onderwijs, welzijn leerlingen, leerkrachten, organisatie, communicatie). Hierover spreken wij met de directie (in de wet wordt dit het bevoegd gezag genoemd) en met de verschillende achterbannen (ouders en leerkrachten).

Belang MR
Zowel ouders als leerkrachten hebben invloed op het beleid van de school. De inzichten/ideeën van ouders en leerkrachten hoeven niet altijd overeen te komen met die van de directie. Daarom is het goed dat zowel vertegenwoordigers van ouders en leerkrachten in overleg met de directie tot bepaalde standpunten komen.

Waar houdt een MR zich mee bezig
De MR houdt zich bezig met diverse zaken die school aangaan, zoals veranderingen in onderwijs doelstellingen, schooltijdenregeling, inzet van de beschikbare leerkrachtensformatie en de daarbij horende taakverdeling, begroting, arbeidsomstandigheden en veiligheid voor leerkrachten en leerlingen, nieuwbouw of verbouwing van de school.

Afhankelijk van het onderwerp heeft de MR advies- en/ of instemmingsrecht. Per onderwerp kan het recht van ouders anders zijn dan het recht van leerkrachten. Een voorbeeld: wanneer de MR met de directie spreekt over veranderingen in de taakverdeling en taakbelasting leerkrachten dan hebben de leerkrachten instemmingsrecht en de ouders adviesrecht.

Vragen Heeft u vragen aan de MR dan kunt u deze bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Toehoorder zijn? U kunt zich voor een MR vergadering opgeven als toehoorder. Ongeveer een week voor de vergadering zal de agenda online staan. Opgeven als toehoorder voor de vergadering kan via het bovenstaande MR mailadres. De vergaderingen vinden plaats in de lerarenkamer van het gebouw De Brink.