5. Groepsouders

Groepsouders

Iedere groep heeft een of twee groepsouders die de leerkracht helpt een aantal zaken te organiseren en regelen. De groepsouder(s) wordt (worden) voor één schooljaar gekozen c.q. aangesteld, zodat ook andere ouders/verzorgers aan de beurt kunnen komen.

Om enig idee te geven waar je eventueel ‘ja’ tegen zegt, volgt hieronder een beknopte taakomschrijving:

-        Ondersteunen in de eigen groep
Als groepsouder help je (waar nodig) de leerkracht met het organiseren van diverse uitjes en activiteiten in/voor de eigen groep. Ook zorg je voor hulp of ben je zelf aanwezig bij schoolactiviteiten zoals het kerstdiner, Sinterklaas, Carnaval, enz. Daarnaast verzorg je dingen als een verjaardagscadeautje voor leerkrachten, klassenassistenten en stagiaires (die minimaal een ½ jaar stage lopen). Hiervoor is uit de ouderbijdragen een bedrag beschikbaar. Collecteren is niet de bedoeling.

-        Duo’s
Sommige groepsouders kiezen ervoor een duo te vormen om op die manier de taken te verdelen. Het is niet vanzelfsprekend dat duo’s bij speciale gelegenheden beiden kunnen worden uitgenodigd. Maximaal 2 kandidaten kunnen groepsouder worden. Als er meerdere kandidaten zijn en jullie er onderling niet uitkomen, wordt er geloot (artikel 3.3. van het OR reglement).

-        Wat krijg je ervoor terug?
De taak van een groepsouder kost tijd en energie. Maar je krijgt er veel gezelligheid voor terug. En wat is er leuker dan een kijkje achter de schermen in de groep van je eigen kind?

-        Contact met de OR
De groepsouders zijn de ogen en oren van de OR. Vóór elke vergadering wordt per mail gevraagd naar ‘signalen’ die je op hebt gevangen. Dit zijn onderwerpen die ouders opvallen en bespreken (‘poortpraat’) of die je zelf opmerkt. Deze signalen worden tijdens de OR vergadering besproken en naar de juiste persoon doorgesluisd.

-        Vragen
Voor vragen kun je contact opnemen met de leerkracht van je groep of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  

-        Interesse om groepsouder te worden?
Veelal zal de leerkracht van de groep vragen bij de informatieavond wie interesse heeft om groepsouder te worden. De leerkracht(en) van de groep bepalen (middels loting bij meer aanmeldingen dan 2) wie de groepsouder(s) wordt (worden) en zal dit doorgeven aan de OR.